Visszajutott gazdájához a Békásmegyeren elveszett kutya

Közzétéve: 2020.05.15

Május 14-én rendőrségi bejelentést kapott Felügyeletünk egy eltűnt kutyáról, aki Békásmegyer-Ófalu egyik házából szökött meg és a lakótelepig jutott, ahol a környéken lakók segítettek a járőreinknek rátalálni. Szerencsére a kistestű, drótszőrű kutyust felügyelőink épségben megtalálták. A chipleolvasó segítségével sikerült a gazdáját beazonosítaniuk. A telefonos egyeztetést követően felügyelőink hazaszállították a kiskedvencet a gazdájához.

Mivel a gazdi szomszédjával együtt kerítést épített, a kutyus könnyedén kijuthatott és elkóborolhatott. A házi kedvenc tulajdonosának figyelmét felhívták felügyelőink a körültekintőbb eljárásra kutyatartással kapcsolatban.

Ha a kutyánk megszökött, feltétlen vegyük fel a kapcsolatot a helyi állatmenhellyel, de a közterület-felügyelet ügyeletes diszpécsere is segíteni fog a felkutatásában. A közterületen szolgálatot teljesítő felügyelőink is fokozottan figyelnek az egyedül kóborló állatokra és ha ilyet látnak, nem hagyják sorsára. Felügyeletünk a nap 24 órájában hívható telefonszáma: +36 1 453 2618