Zöldülő Óbuda – Faültetések és az illegális zöldhulladék felszámolása a III. kerületben

Közzétéve: 2021.04.09

30 fát ültetett az önkormányzat a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve Óbuda-Békásmegyeren. A Flórián téri parkba ezüsthársakat, korai juharokat és platánokat telepítettek. Szintén az elmúlt napokban nyolc közös képviselő vett részt az önkormányzattal közös egyeztetésen a Pók utcai lakótelepen. A résztvevők megegyeztek abban, hogy számos területen segítik egymást, továbbá, hogy a lakosság együttműködését is kérik az illegális zöldhulladék felszámolásában.

 

A harminc csemete telepítése a Flórián tér és környéke fásítási programjának a része. Fiatal fákat ültettek, a meglévő fasorok hiánypótlására is sor került ezzel.

„A munkálatok során a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozó Aquincum Múzeum munkatársai biztosítottak szakmai felügyeletet, mivel régészeti lelőhelyről van szó, hogy a történelmi örökségünket is biztonságban tudhassuk – mondja dr. Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda-Békásmegyer főkertésze. – Mivel a terület nagyobb része Budapest Főváros Önkormányzatának a tulajdonában van, a FŐKERT Nonprofit Zrt. szintén részt vett a programunkban.”

Óbuda egyik legforgalmasabb csomópontját körülölelő parkban 2 ezüsthárs, 23 korai juhar és 5 darab platán került, ültetésükkor 50 százalékos talajcsere is történt.

Fontos a zöldhulladékgyűjtés rendjének betartása

Április 7-én délután nyolc közös képviselő vett részt az önkormányzattal közös egyeztetésen a Pók utcai Lakótelepen. A résztvevők megegyeztek abban, hogy számos területen segítik egymást, és közösségi munkákat is szerveznek a járványügyi szabályok betartásával.

Pók utca3

A megbeszélésen számos pozitív élmények mellett szó esett arról a sajnálatos több mint 200 köbméter illegálisan lerakott zöldhulladékkupacról, amelyeket a lakótelep társasházainak környékén találtak.

Tavaly ősszel Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az FKF-fel közösen jelölte ki a Pók utcai lakótelepen lévő gyűjtőhelyeket, amelyek mindössze néhány métere vannak a zöldhulladékkupacoktól.

Kérjük a Pók utcai lakótelepen élőket, hogy szabályosan, a megadott gyűjtőpontokra helyezzék ki a zöldhulladékot, mert az FKF Zrt. csak onnan szállítja el azokat. A nem megfelelő helyre kitett zöldhulladék elszállítása több millió forintos költséget jelent az önkormányzatnak.

Köszönjük a környéken élők együttműködését!

 

Forrás: obuda.hu

Skip to content